30 Nisan 2011 Cumartesi

Logitech M215


Yakında zamanda yeni bir mouse almayı planlarken önüme çıkan bir fırsatı değerlendirdim ,uygun bir fiyattan aldığım Logitech M215 `in ufak bir kullanıcı incelemesini yapacağım .


Mouse aldığımda pres ile kapatılmış naylon bir kutuda olduğunu  gördüğümde bunu açmak ile uğraşacağım derken arkada ufak bir açma çentiği bırakmaları beni oldukça sevindirdi .


Kutuyu kolaylıkla açtıktan sonra içinden bir adet nano alıcı ,duracell AA boyutunda bir pil , mouse `un kendisi ve kullanıcı kılavuzları çıktı .


Mouse elime aldığımda ilk başta ufak geldi ancak biraz kullandıktan sonra çok kolay bir şekilde alıştım kendisine .Mouse  altına baktığımızda kocaman bir üst kapağı çıkarmak için buton ,açma kapama düğmesi göze ilk çarpanlar .


Üst kapağı çıkardığımızda pil yuvası ve nano alıcıyı mouse taşırken koymamız için ufak bir yer görüyoruz .

Pili taktığımızda üste yeşil bir ışık yanmaya başlıyor .Bu ışık bir süre sonra sönüyor . Işık pilin durumunu gösteriyor .Yeşil yandığı sürece pil dolu ,kırmızı yanmaya başladığında pil bitmek  üzere olduğunu gösteriyor . Mouse kullanılmadığında kendini kapatarak pil ömrünü uzatmakta .Katalogta pil ömrü olarak 5 ay gösterilmiş .Bakalım bende ne kadar gidecek .

Mouse 2.4 GHZ kablosuz teknolojisi kullanan ,optik alt yapısını kullanıyor .Mouse ben düz renge sahip olan masamın üzerinde pad olmadan rahat bir şekilde kullanıyorum .Mouse `un oyun performansı da bana yeterli geldi .


25 Nisan 2011 Pazartesi

Akasa Viper AK-FN059

Uzun bir süredir ilgimi geçen Akasa Viper sonunda aldım ve ufak bir incelemesini sizlerle paylaşacağım .

Akasa viper`ın özellikleri şöyle

Boyutları 120 X 120 X 25mm

Fan Hızı 600 -1900 RPM

Maksimum Hava Üflemesi 83.63 CFM (141.75 m3/h)

Ses Seviyesi 6.9 -28.9 dB(A)

Fan ömrü 50,000 saat

Bağlantı 4pin PWM

Akım /Gerilim Değeri 12V /0.17A

Ürün Kodu AK-FN059

Photobucket

Photobucket

Ürünün kutusuna baktığımızda ilk dikkatimizi çeken S Flow adında bir kanat yapısı kullanarak % 30 daha fazla ve düzenli hava akışı sağlaması . Fan 1900 rpm de 83.63 CFM hava akışı sunuyor.Bunun yanından ürün oldukça sessiz .Bu sessizliği Hydro Dynamic Bearing teknojisine borçlu ayrıca bu teknoloji ile fan ömrü 50000 saat olduğu söyleniyor.Fan 1900 rpm de 83.63 CFM hava akışı sunuyor.

Ürünün kutusunu açtığımızda siyah kasalı sarı kanatlı yakışıklı ortaya çıkıyor .Ürünle birlikte verilen 4 tane silikon vida montajı oldukça kolaylaştırmakta .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Fanın Bağlantısını PWM olması fan devrinin anakartın kendinisi belirlenken ,işletim sistemi üzerinden de kontrol edilmesini sağlıyor .Bu bağlantı ile CPU soğutma sistemlerinde de kullanabilirsiniz .Ayrıca kablosunu güzel bir şekilde kılıflanmasıda gözlerden kaçmıyor .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Toparlarsak ürünün sessiz ,iyi bir hava akışı sunması ,kontrol edilebilir olması ,kanat şekli ve rengi hoşuma giden özelliklerden .Bunun yanında kasa modifiye edeceklerin sarı kanatlara bayılacağından eminim .Ben fanı CPU soğutuma taktım ve performansında şu ana kadar memnumum .Sizlere tavsiye ederim .

Tanıtım sırasında bir hatam olduysa affola diyerek yazımı burada noktalıyorum .

Hello World 8-)

Blog`a ilk yazımı yazıyorum .İnşallah bundan sonrası da daha güzel olacak .